Min mening… “lykken er..” 

Min mening… “lykken er..” 

Hvis man er lige så afhængig af Instagram som jeg, kan “lykken er..” udtrykket, forveksles med photomateriale af smukke mødre, med smukke børn, med lækre fædre – alle sammen i en stor omgang idyl indsmurt i kærlighed ud over det sædvanlige, selvfølgelig med diverse hashtags som bekræfter hvor lykkelige vi er. Vi er så skide lykkelige, for vores liv, familier, børn og kreative sysler, skyllet ned med perfekt anrettet mad. Her er der selvfølgelig ikke tale om den Mac feast menu, som jeg skyllede ned til aften med en halv liger cola, og tilhørende chilicheesetops – for det ligger jeg jo ikke på Instagram. Det nøjes jeg med at dele med min nære kreds på min snap chat – dem som kender mig bedst. Men jeg huskede alligevel at dele et billede på Instagram, af min smukke datter fra tidligere idag, hvor vi var på landet til påskehygge hos min moster, og alt var meget idyllisk og smukt. Det sorterede jeg lige, og det gør vi jo så ganske bevist. Min Instagram profil er lige så fokuseret på det dejlige i min tilværelse, som de fleste andre jeg følger på det medie. Det er ikke på Instagram jeg deler Mac D menu, som den nemme løsning, eller billedet af mig selv med blodsprængte øjne med teksten “Fuck hvor er idag bare lort”.. Det er jeg for privat til. Men hey, jeg er faktisk kæmpe fan af at skille tingene af. Jeg elsker Instagram universet, hvor jeg hver eneste dag får smil på læben over de netop omtalte “lykkelige smukke familie billeder”, og dertilhørende perfekte mad, og/eller bolig billeder – hvor alt og intet er tilfældigt. Jeg elsker det! For jeg er ikke så naiv, at jeg ikke ved – at der bag enhver smuk Instagram profil gemmer sig et lige så smukt, dejligt, almindeligt familieliv/liv, som mit eget. Et helt almindeligt liv, hvor der er dåsemakrel i køkkenskabet, vasketøjsbunker og nullermænd i alle hjørner, konflikter og hverdagstjuhej. Jeg ved da godt, at det ikke kun er her på matriklen det finder sted, selv om jeg ikke flasher det på min Instagram profil. Jeg er fan af at blive inspireret af andre, og jeg kan godt lide at blive taget ud af kontekst og madpakkehejs, og leverpostej på trøjen, som følge deraf.. Instagram er et vidunderligt pusterum, hvor man kan smile på andres vegne og drømme sig lidt væk, samt blive inspireret positivt. Det er jeg fan af.. jeg er lidt træt af at høre om, hvor vidt de sociale medier påvirker vores selvopfattelse og hvordan det medvirker til hvordan vi stræber efter det “perfekte liv”.. jo jo selvfølgelig har vi et ansvar for, at sørge for at vores børn ved at Instagram ikke er den eneste virkelighed. At den rigtige virkelighed er lidt mere turbulent, og at et filter ikke nødvendigvis kan redde en hver situation. Men jeg mener også, at det er vores ansvar at lære dem, og minde os selv på, at huske at skelne – og ikke mindst finde værdien i de forskellige platforme online, og ikke mindst den virkelige verden. Det fedeste er vel at kunne nyde begge dele, og ikke blande tingene sammen, ikke?
God påske ❤

No Comments

Post A Comment