Den bedste udgave af mig selv

Den bedste udgave af mig selv

Er vel noget vi alle stræber efter at være, altså den bedste udgave af os selv..?

For mig er det ikke noget som kommer helt af sig selv, men tvært imod noget som jeg skal arbejde for – og på meget forskellige måder endda. Jeg kan til tider have tendens til at “glemme mig selv”, og glemme at holde fokus på de ting, som gør at jég er den bedste udgave af mig selv.

Jeg blev for nyligt spurgt af en nær veninde, “hvad gør dig glad?”..

Jeg kunne selvfølgelig hurtigt komme med en masse svar som, “at være sammen med mine børn”, “at mine børn griner og har det godt”, “at være sammen med mennesker jeg elsker”, “at blive holdt om af en som passer på mig, og elsker mig”, “at træne og være i god form”,  “men også at spise god mad, med vin til… og kage…”. Men hendes spørgsmål var dybere, hun mente “helt ind til benet”, hvad er det som er byggestenen for, at du er glad? Det spørgsmål har jeg tænkt over længe.. Alle de ovennævnte ting, ér virkelig de ting som gør mig glad – det er de ting jeg først kommer på, og de ting som fylder min hverdag med glæde, og kærlighed. Men for at jeg er modtagelig for de ting, måske ikke punkterne med børnene for de gør mig glad lige meget hvor jeg er fysisk og psykisk, er der noget i mig som skal være i balance. Jeg er meget mere glad, og har meget nemmere ved at føle mig glad og positiv, når jeg er i balance. Så svaret må altså være, at når jeg er aller mest glad, så er det når jeg er i balance, og er modtagelig, for de ting som skaber glæde i mit liv. De ting vil altid kunne gøre mig glad, men jeg er uden tvivl meget mere glad, når jeg er i balance. Og hvad vil det så sige? Hvorfor fanden er man i balance?, og er man nogen sinde det helt….? Næh.. Sikkert ikke. Der vil altid være ting, som udfordre os personligt, som psyker os, og som til tider gør os usikre – efter min overbevisning ihvertfald.. Men for mig betyder det, at jeg har det godt både inden i, og uden på.. Det kan man tolke forskelligt, og jeg tænker også at spændevidden for hvornår man har det godt uden på, og såvel inden i, spænder bredt, efter hvem man er, og hvad man går op i. Men mon ikke vi alle har det aller bedst, når de to ting spiller? Jeg ved fra mig selv, at hvis jeg ikke har det godt inden i, hvis mit hoved tager over, jeg bliver for bekymret eller usikker, så gir det sig til udtryk på det fysiske. Jeg sover dårligt, blir lidt mere grå og gammel at se på, får ondt i min mave, husker dårligt, og mister måske lidt motivationen til at holde mig i form og være sund og rask, som faktisk betyder ret meget for mig. Og når jeg mister den motivation, og “falder af på den”, så begynder troldene på loftet at påvirke det indre. Så er jeg pludseligt meget mere usikker, kritisk og bekymret. Det er en ond cirkel, som vi alle havner i engang imellem – men jeg er bare blevet utrolig opmærksom på at undgå det. For jeg har sku brug for at have det godt, være glad for mig selv, og være modtagelig for alt det dejlige jeg har i mit liv, som gør mig så utroligt glad. Derfor bruger jeg i øjeblikket meget tid med mig selv, hvor jeg gør noget for mig selv som netop gør, at jeg føler mig i balance. Jeg er begyndt at træne meget igen, hvilket gør at min krop fyldes med Oxytocin, og mit overskud stryger til vejrs. Efter et hårdt år, hvor mine pigers far og jeg har valgt at flytte hvert til sit, hvor jeg har skulle finde mig til rette i min nye tilværelse som enlig mor, lære mig selv at kende på ny, og har fundet kærligheden igen – så har jeg ikke været særlig god til, at huske at prioritere tid med mig selv. Den tid som er så skide vigtig for mig, fordi det er her jeg passer på mig selv, og gør indsatsen for at have det så godt som muligt. Når jeg husker mig selv, så er jeg den bedste udgave af mig selv, og den bedste mor jeg kan være. Og dét må siges, at give den fedeste følelse i hele verden, at kunne sige at man er de to ting. Livet er bare så skide kort, og jeg har lyst til at få det bedste ud af det – og nyde det sammen med dem jeg elsker. Lidt kvalmende på en lørdag morgen i know, men jeg mener det saft susme. Man er sin egen lykkes smed, og det er spild af liv ikke at dyrke det som gør en glad.

  

God weekend

 

 

/ Trine 

1Comment
  • Martin
    Posted at 18:33h, 30 marts Svar

    Ja kort sagt så handler det vel om fokus. Det er nemt at blive fanget af negative følelser. Man vil jo ikke miste det man har, det er jo ganske naturligt. Samtidigt så kan man let blive forblændet af hvad andre har og som man mener man bør have for at være lykkelig, men som du selv siger – så er man sin egen lykkes smed.

    Så ja, fokus på det der gør dig og dem der betyder noget for dig glad må være det rigtige 🙂

    Når jeg er inde i en nedadgående spiral eller på anden måde mærker at mine kræfter er ved at være drænede, så forsøger jeg at huske på mantraet “også dette vil passere” – intet er for evigt, og det gælder heldigvis også for negative følelser.

Post A Comment