Noget om 2 hjem, sårbarhed og glæde..

Noget om 2 hjem, sårbarhed og glæde..

I sidste uge flyttede pigernes far i en lejlighed, hvor de 3 nu skal bygge rammen om deres tilværelse. Skabe rammerne om det hjem, som skal være deres base – når de er hos deres far. Jeg glæder mig utroligt meget på deres vegne, alle 3. For de trænger virkelig til at have en base, sammen med deres far. Men det er med en kæmpe sten i maven, og en endnu større knude i halsen, at jeg nu når til det punkt hvor jeg skal acceptere, at pigerne får to hjem. En splittet tilværelse, som på alle måder gør ubeskriveligt ondt på mig. Mange gange tror jeg faktisk, at det gør langt mere ondt på mig, end det gør på dem. Faktisk er de i en tilstand af spænding, og lykke over at være på priviligerede at have 2 mega seje værelser, og ikke mindst det, at de har en hjem igen – sammen med deres far.

Det er ingen hemmelighed at pigerne er mest hos mig, og sådan bliver det også ved med at være. Vores hjem er deres primære base, og jeg er deres faste holdepunkt. Det betyder også, at det er hjemme hos mig at der bliver læsset af når følelserne, og tilværelsen er for overvældende. Det kan til tider være en smule hårdt, at være den som skal rumme “alt det negative”, og det er drænende, og gør ondt indeni. Men hvor er jeg bare på samme måde lykkelig for, at kunne være den for mine piger, som de kan læsse alt af hos. Følelsen af, at de ved at hos mor er der trykt, og der er plads til at føle lige præcis som man føler, være frustreret, være glad, og reagere på det hverdagen nu engang byder på af godt og ondt. Det samme kan de selvfølgelig hos deres far. Men jeg føler at det er hos mig, de mærker dem selv aller mest, og reagere ud derfra. Det tror jeg i øvrigt er meget normalt som “skilsmisse-barn” (jeg hader hader hader det ord!). De er så meget tilstede i nuet, når de er sammen med deres far – griner og har der dejligt, og suger alt det ud af ham som de overhovedet kan, fordi de savner ham – selvfølgelig.

Jeg er revnende stolt af de 2 små mennesker, for de formår virkelig at navigere i deres nye tilværelse, at nyde det gode, men på samme tid mærke efter og læsse af når det bliver svært. Dét gør mig så stolt! For det er det der gør, efter min overbevisning, at vi sammen som familie, nok skal blive den bedste familie vi kan alligevel. Fordi rammerne omkring børnene er sat således, at vi griber virkeligheden, og prøver hver dag, på at se det gode i vores valg. Der er ingen tvivl om at listen over bekymringer om mulige konsekvenser for pigerne, i mit hoved er lang. Jeg bekymre mig, mere end nogen sinde – og jeg tror næsten ikke der går en dag, uden jeg fælder en tårer. Ikke fordi jeg ikke er glad, for det er jeg. Men jeg har aldrig i mit liv, haft så svært ved at kontrollere mine følelser. Jeg bliver rørt over f*ing alt! Og lige nu, er jeg inde i en periode hvor jeg føler 200%, i alt hvad jeg gør. De ting, og de mennesker i mit liv som jeg elsker, elsker jeg endnu mere, og glæden over at det går godt – føles helt vild. Jeg er altså et stort tivoli af følelser, som krydser hinanden hele tiden, og fucker mig en lille smule op, men på samme tid gør mig helt utrolig glad.   Jeg er overbevist om at det er en ganske naturlig del af processen, og mange som har været i samme situation kan genkende nogle af mine tanker. Vi reagere bare forskelligt, og jeg er åbenbart en af dem som føler 200%, og har behov for at det hele kommer ud.

Nu vil jeg stoppe mine tankestrømme, og bestille en kop kaffe mere. Og nyde, at det hele jo faktisk går over al forventning. Vi har det godt, pigerne er glade, og deres mor er glad.. Faktisk rigtig glad, af en helt anden grund også.. Jeg er ihvertfald ikke ensom.

 

God tirsdag

No Comments

Post A Comment