Tvunget nærvær

Tvunget nærvær

For 14 dage siden, var jeg så uheldig at der sprang et vandrør i mit fyr – så på 15 min (inden en af naboerne fik det stoppet) stod hele huset under vand. Pigerne var netop vendt hjem fra weekend hos deres far, og vi skulle til at gøre klar til putning, da der pludseligt stod vand ud af vores bryggers. #FUCK

Jeg forsøgte letterede panisk, at skrue på alt jeg kunne se der kunnes skrues på, men intet hjalp. Der bredte sig en lettere panik over mig, da pigerne begyndte at hoppe i vand i stuen, og jeg fik ringet SOS-kald til alle mine nærmeste – som smed alt hvad de havde i hænderne for at hjælpe mig. Inden nogen nåede frem kom formanden i min andelforening, som også er min veninde, mig til undsætning – og hun havde taget en anden nabo med, som i løbet af et sekund fik lukket for vandet. På daværende tidspunkt, var hele huset dækket med vand. Men for at gøre en lang historie kort, og for at nå frem til pointen – så var 80% af huset vandskadet, så pigerne og jeg måtte rykke på hotel. Det stressede mig helt vildt i begyndelsen, og jeg havde ærligt talt svært ved at se mig ud af situationen. Jeg frygtede hvordan pigerne ville reagere, og mit hoved var på overarbejde..

Anyway, vi flyttede ind på et familieværelse på Scandic lige i nærheden. Når man bor på hotel alene med 2 børn, kan man ikke andet end at være til stede og være sammen. Der var ikke noget decideret legeområde på hotellet, så vi opholdte os egentlig mest på værelset – hvor vi (fandme) hyggede os. Alt det jeg har manglet, i form af tid til nærvær, og være 100% sjove mor, var pludseligt en mulighed. Jeg skulle hverken lave mad, ordne vasketøj, eller smøre madpakker.. Jeg skulle bare være sammen med mit aller dyrebareste. Vi havde en fantastisk uge på hotel, og jeg kunne tydeligt mærke, at pigerne nød det lige så meget som jeg. Vi fik foræret et pusterum, og jeg blev givet muligheden for bare at være en mere nærværende mor. Vi sov i samme seng, helt klistret op af hinanden, og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har grint så meget af, og sammen med mine børn. Ikke at vi ikke hygger os og griner sammen hver eneste dag, selvfølgelig gør vi det. Men det her, var bare noget helt særligt. Pigerne glemte alt om at skændes om legetøj, for det eneste vi havde med var bøger – som vi til gengæld læste fra ende til anden, igen og igen.

En uoverskuelig situation, blev næsten forvandlet til en ferie med 100% nærvær, og jeg tog mig selv flere gange i at være rørt, og taknemmelig. Det var i virkeligheden, alt hvad jeg, alt hvad vi, havde brug for.

Nu er vi hjemme igen, og vi er slet ikke på plads, og det hele kan igen virke en smule uoverskueligt. Men det lille pusterum vi fik, fik fyldt min overskudstank op, og det er som om at det uoverskuelige, er lidt nemmere at rumme nu.

 

Husk at se det positive, når det hele brænder på. Det er på ingen måde nemt, men det belønner sig hvis man lader sig selv omfavne det gode, og glemme det dårlige.

 

Trine 

No Comments

Post A Comment