Når hele familien samles før børnenes skyld – og det rent faktisk var ret rart..

Når hele familien samles før børnenes skyld – og det rent faktisk var ret rart..

Forrige weekend havde min største datter Carla fødselsdag, hun blev 4 år. – “4 år…!!”  Det er jo både vidunderligt, og skræmmende på samme tid. Jeg har det lidt vildt over, at den første guldklump jeg blev mor til, har så travlt med at vokse op – følelserne omkring det kan godt være lidt blandede. Men den følelse som overvælder mig mest, og som overhaler alle de andre følelser, det er stolthed. Jeg kan næsten ikke beskrive hvor stolt jeg er af det lille (store) menneske, hvor fantastisk hun er, og hvor beundringsværdigt flot hun har klaret, at hendes forældre har valgt ikke at bo sammen. Hun er sej lille selvstændig pige, og sommetider kan det være svært at rumme stoltheden og kærligheden til hende, som hendes mor; Kender i det med at man ser op til sine børn?

Tilbage til fødselsdagen, og fejringen af den 4 årige.

Det har på intet tidspunkt været til diskussion om, hvorvidt at vi selvfølgelig sammen “som familie”, skulle holde fødselsdag for Carla. Selvfølgelig skulle far komme, og fejre hende sammen med os. Vi har ingen grund til andet, og det betyder meget for os begge, at vores børn skal se, at selv om vi ikke bor sammen længere, så er vi stadig sammen om at være deres forældre, og at deres bedste, og ønsker, til hver en tid kommer i første række. Det har vi fra start været enige om, og ikke mindst haft lysten til – og det fungere rigtig godt.

Carla nød opmærksomheden fra begge sine forældre, og at vi havde en rigtig hyggelig dag sammen. Ydermere inviterede vi vores forældre og søskende på begge sider, til at komme og fejre hende sammen med os. Hun sugede det til sig, og jeg er ikke i tvivl om at hun boblede af lykke. Alle dem hun elskede aller højest, var samlet – og hun havde en fantastisk dag.

Jeg er meget glad og stolt over, at pigernes far og jeg, formår at bevare et godt venskab. Jeg kan se hvilken forskel det har gjort for vores børn, og hvordan det har hjulpet dem igennem processen. De er blevet en del af statestikken som “skilsmisse-børn”, men jeg føler at vi langt hen af vejen hjælper dem til at mærke, at selv om de savner mor og far sammen, så kan de også have det godt i deres nye tilværelse. Når man vælger at blive skilt, indplanterer man savn i sine børns liv, og det skal vi alle lære at leve med, og acceptere. Det er f*ing hård at høre en 4 årige stemme sige “jeg savner far”, og skyldfølelsen er næsten ikke til at rumme. Men på samme tid har jeg erfaret, at når jeg taler med hende om det, og anerkender hendes savn, så slipper hun det igen. Hun er så god til at fokusere på det gode, og hun siger tit “jeg er glad mor”, mens hun kigger på mig med sine store runde brune øjne. Glimtet og smilet i hendes øjne, siger til mig, at hun faktisk ér glad. Jeg føler at når jeg giver plads til hendes savn, og plads til når hun reagere på fx skiftedage, så kommer hun hurtigt igennem det, og slapper af og slipper savnet og mavepinen. Jeg er så ubeskriveligt stolt af hende, og os sammen. Jeg synes faktisk at vi gør det godt sammen – må man godt sige det?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carla havde en fantastisk dejlig fødselsdag, og hun fik alt det hun ønskede sig aller mest – sin familie samlet.

 

Trine

No Comments

Post A Comment