Nogle gange bliver jeg bare så skuffet over mine medmennesker…

Nogle gange bliver jeg bare så skuffet over mine medmennesker…

Tænk over dette scenarie, og hvordan du ville reagere hvis du oplevede en sådan situation..

En mor med to energifyldte børn, tager efter en lidt hektisk indkøbstur i Bilka et hvil ved pølseboden, for at tage den nemme løsning med aftensmaden, og samtidigt forsøge at gøre det lidt hyggeligt at være på indkøb en onsdag eftermiddag, midt i “ulvetimen”. Alt synes fint, indtil den ene af de to børn synes at “hvis jeg løber ind i menneskemængden, så skal du fange mig mor” legen er en genial ide. Den tydeligvis trætte mor, afsløret af den berømte “mor-knold og mascara rester under øjnene”, griber den lilles initiativ, og hopper med på legen, mens hun samtidigt forsøger at holde styr på det andet barn, som heldigvis stadigvæk er opslugt af sin franske hotdog. Der uddeles masser af smil og “nåårhh” udtalelser, fra de forbipasserende, og alt virker ret overskudsagtigt, og hyggeligt, som det var meningen. Lige indtil den lille krudt ugle stopper op, og kaster op midt på gulvet, foran pølsemanden… Så ændre stemningen sig – særligt hos moderen som blir en anelse presset. Krudt uglen formår nemlig at kaste op både på gulvet, sin søster, og sin mor. Søsteren får et lettere panisk anfald, over at være skydeskive for lillesøsterens opkast, og udbryder frustreret “AAAD moar, det er bare så klamt!!!”.. Det kan man jo kun give hende ret i, og man forstår måske også at hun har lidt svært ved at rumme situationen. Krudt uglen der i mod, er på toppen igen, efter af have kommet af med det som generede, og tænker at vi fortsætter legen, og hun stikker igen afsted “fan´mig moar”, ind i menneskemængden. Moderen har nu en del ting som skal overståes ret hurtigt, og griber spontant en skraldespand, ber pølsemanden om hjælp med en klud og får svaret “ehhh øhh jooh”, så hun må opgive og tage den lille dims med små hvide servietter med over til gernings stedet, hvor støresøsteren stadigvæk har et panisk anfald over opkast på kjolen. Hun når lige af smide en bunke servietter på “situationen”, og må stikke afsted efter krudt uglen, som efterhånden er nået langt. Under armen med hende, og tilbage til den paniske storesøster. Begge børn bliver placeret på bænken, med løftet om et stykke slik når de kommer ud i bilen, i håb om at de vil holde sig i ro, mens hun får tørt alt op..

Det lykkedes selvfølgelig ikke, og mens hun ligger på gulvet og tørrer opkast op med små hvide servietter, ser krudt uglen sit snit til at stikke af igen. Afsted igen for at indfange barnet, og det scenarie gentager sig selv 3-4 gange.

Moderen kigger sig lidt underende og hjælpeløst omkring, og håber på at se et venligt menneske, med en rengøringsvogn, som kan komme hende til undsætning. Men alt hvad hun ser er mennesker som glor, og går i en stor bue uden omkring.

Anyway.. Langt om længe får hun klaret situationen, og afleveret skraldespanden tilbage til pølsemanden, med beskeden om – at han nok lige skal få en til at komme og tømme den.. Han kigger måbende og siger igen noget ala “øhhh jaaa okay”.. Hvor efter hun begiver sig ud fra Bilka, med begge børn, for at finde bilen og komme derfra i en aller helvedes fart. Den store af børnene kigger sødt på sin mor, da de når bilen og siger; “du må hellere tage et bad når vi kommer hjem mor, du lugter af bræk…” Først der, blir der trukket på smilebåndet, hos den lettere pressede mor.

 

Dét scenarie, var min virkelighed igår, hvor jeg valgte (efter 2 dages sygdom), at køre i Bilka og handle ind til min største datters fødselsdag. Og jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvorfor ingen af de mange forbi passerende ikke lige tilbød en hjælpende hånd. Jeg forventer ikke at nogen skal tilbyde at tørre mit barns bræk op, men et lille tilbud om at tilkalde en service medarbejder, til at hjælpe mig med en spand og en klud, er det for meget at forlange? Helt ærligt, så følte jeg mig efterfølgende ret skuffet…

“Note to self – husk at der aldrig går et stykke af mig selv ved at tilbyde min hjælp, det kunne jo for fanden være mig selv som havde brug for det en dag” 

Ville du tilbyde hjælp, eller vælge at passere – og evt hvorfor? Jeg er nysgerrig…

 

Trine 

1Comment
  • Martin
    Posted at 18:20h, 30 marts Svar

    Det er da godt nok skuffende! Jeg havde helt sikkert sprunget til og hjulpet. Måske ikke med at tørre bræk op, men jeg kunne sikkert hjælpe på en eller anden måde.

    Jeg håber ikke du mister troen på menneskeheden. Jeg vælger at tro og håbe på at du bare blev udsat for en ualmindelig slap del af befolkningen den dag :/

Post A Comment