33 bolde i luften på en gang, fordi det kan man åbenbart….

33 bolde i luften på en gang, fordi det kan man åbenbart….

Som enlig mor, finder man virkelig ud af hvor meget federe det er at være 2 voksne i en familie med 2 børn. Hvis jeg nogen sinde har brokket mig over pigernes far, om hvor vidt man som kvinde tit føler “at man gør det hele selv”, ang det huslige – så tager jeg det virkelig i mig igen, og æder mine ord. For man finder jo virkelig ud af, når der pludseligt kun er en selv, til at klare ikke bare det huslige, men jo lige pludseligt alt for fanden, at ham var der ikke bare hang ud. Han tog sin tørn, jeg var måske bare ikke så god til at se det. (lektie lært, til at tage med videre..)

Nutidensmor, har lavet en genial tegning, af en “blæksprutte-mor”, og det kan ikke siges mere præcist. Hvor er det egentlig bare pisse sejt, hvordan man når man skal, kan have 33 bolde i luften på samme tid, når der skal mades-bades-hygges-kysses-krammes-støvsuges-ligges tøj sammen-ryddet op efter 4 måltider om dagen, som i mit tilfælde gerne betyder mindst 2 gange gulvvask i spisebordsområdet dagligt- for ikke at tale om og at tage sig lidt af sig selv, så man ikke hver dag kommer på arbejde, med mascararester fra 3 dage før, mor-knold med spor af at man har sovet på den, som bare lige bliver piftet op med lidt Poly swing – and so on.. Listen over hvor mange ting, man laver i løbet af en dag, som forældre er jo lang, og man skal jo ikke gå ned på noget af det…… vel? Ikke da før der skal tændstikker i øjnene for at man kan se sine børn i øjnene under aftensmaden. Først her går det op for en, at det måske er okay at sortere lidt i vigtigheden i, hvor mange bolde man behøver have i luften på en gang.

Jeg har aldrig været den mest strukturerede type, og jeg har for vane at tage tingene lidt som de kommer. Det er jo ikke en mulighed som enlig mor. Mine mest spontane øjeblikke efter jeg er blevet alene, er hvis jeg har lagt tøj frem til dagen efter (den forberedte type – cant blame a girl for trying..), og jeg dagen efter har glemt alt om det, og næsten helt spontant bruger 10 min, på at rode i skabet efter noget jeg “føler for at have på idag”. Eller at der står lasange på madplanen (som vi i øvrigt ikke har fået struktureret os frem til endnu..), men vi vover pelsen og laver burgere i stedet for. Rebel…! Det er en process hvor man lærer utroligt meget om sig selv, og ikke mindst udvikler sig på nogle områder. Jeg har virkelig måtte lære at prioritere, og lukke øjnene for det “knapt så vigtige”, for at kunne være til stede, uden stress over vasketøjet som ligger og kalder, eller at man lige venter til i morgen med at få støvsuget, og tørt støv af. For det er sku ikke det som gør, at man går i seng med et smil på læben. Ikke mig ihvertfald.

Jeg går glad i seng de dage, hvor jég har formået at tage tingene i den rækkefølge som gør, at mine børn ikke har følt sig overset, eller overladt til sig selv. Det er ikke hver dag, jeg kan gå i seng med den følelse 100%, men det er okay. Jeg prøver, og i virkeligheden, så er der nok ingen forældre, uanset hvor mange der står på postkassen, som kan gå i seng med den følelse hver dag. Og det skal vi ikke slå os selv i hovedet over.

No Comments

Post A Comment